OLIMP LABS PROIZVODI

Svi Olimp Labs proizvodi zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i zahtjeve za tržište farmaceutskih proizvoda i dijetetskih suplemenata.

CHELA-FERR FORTE

JAKA KRV ZA NOVU ENERGIJU
ŽELJEZO NOVE GENERACIJE

30 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

CHELA-FERR FORTE
je dodatak prehrani koji sadrži Ferrochel u obliku aminokiselinskog helata Albion (željezo bisglicinat), visoko probavljivog i dobro podnošljivog oblika željeza u naprednom kompleksu sa folnom kiselinom i vitaminima: C, B6, B12
Željezo sadržano u CHELA-FERR FORTE ima:

- visoku bioraspoloživost
- siguran rad
- dobru podnošljivost, manje nuspojava, što je potvrđeno dugogodišnjim naučnim istraživanjima
- aminokiselinski helat sa strukturom naučno potvrđenom i patentiranom FT-IR TRAACS metodom

PROSTATAN

ZA PRAVE,
ODGOVORNE MUŠKARCE

60 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Prostatan je dodatak prehrani koji sadrži sastav biljnih ekstrakata (testerasta palma, sjemenke bundeve i kopriva) obogaćen likopenom
i cinkom u obliku Albion aminokiselina helat.

Naučna istraživanja su dokazala da:

- testerasta palma - učestvuje u održavanju pravilnih funkcija urinarnog trakta kod muškaraca;
- sjemenke bundeve i kopriva - doprinose održavanju normalnih funkcija prostate;
- cink - pomaže u održavanju odgovarajućeg nivoa testosterona u krvi.

KOLONBIOTIC 7GG

EFEKAT NA PRVU

10 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

KOLONBIOTIC 7 GG je dodatak prehrani koji sadrži odabrane kulture bakterija mliječne kiseline Lactobacillus rhamnosus GG, u izuzetno visokoj koncentraciji od čak 7 milijardi (7 × 10 9 CFU) i dodatno frukto-oligosaharide, koji su prirodni izvor energije za bakterije.
Lactobacillus rhamnosus GG je siguran i široko testiran soj, kako kod odraslih tako i kod djece. Probiotičke bakterije sadržane u KOLONBIOTIC 7 GG zaštićene su metodom mikrokapsuliranja. Fruktooligosaharidi, dobijeni enzimskom hidrolizom inulina cikorije izvor su energije za probiotske bakterije.

ARTHROBLOCK

SIGURAN KORAK BEZ BOLA

60 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

• Glukozamin sulfat i hondroitin sulfat - su jedinjenja koja se prirodno pojavljuju u ljudskom tijelu. Glukozamin je strukturna komponenta glikozaminoglikana - tvari koje su dio vezivnog tkiva.
• Hijaluronska kiselina - jedna je od glavnih komponenti vezivnog tkiva, uglavnom zglobnog tkiva
• Ekstrakt Boswellia serrata - sa 60% sadržaja bosvelne kiseline, podržava održavanje pokretljivosti zglobova;
• Ekstrakt korijena đumbira (Zingiber officinale L.) - doprinosi održavanju pokretljivosti zglobova
• Vitamin C - doprinosi pravilnoj proizvodnji kolagena kako bi se osiguralo pravilno funkcionisanje hrskavice i kostiju (za dozu od 2 kapsule dnevno);

FORSTRES

30 obloženih tableta

Dodatak prehrani

ZA DOBAR DAN

Opis proizvoda

Forstres™ je dodatak prehrani dostupan u obliku obloženih tableta; Sadrži kompoziciju pažljivo odabranih biljnih ekstrakata koji podržavaju organizam tokom stresnih situacija, kao i magnezijum i vitamin B6 za smanjenje umora i umora.

OSTEOBLOCK FORTE

ZDRAVE KOSTI ZA VITALNOST POKRETA

60 tableta

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Osteoblock ® Forte je dodatak prehrani koji sadrži inovativnu formulu visoko svarljivih minerala u obliku Albion ® aminokiselina helata (kalcij, cink, mangan), kao i vitamina D3 i K2 u obliku menaquinone-7(najbolja apsorpcija) - sastojci sa sinergističkim efektima, neophodni za održavanje zdravih kostiju.
Preparat je namijenjen: kao dopuna dnevnim potrebama sastojaka neophodnih tokom intenzivnog rasta, tokom trudnoće i laktacije, nakon preloma i povreda, kao i kod žena u menopauzi i starijih osoba, kod kojih procesi resorpcije kosti prevladavaju nad procesima formiranja kostiju.

LUTEINA BIO-KOMPLEKS

KRISTALNO JASNA SLIKA, UVIJEK

30 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Dodatak prehrani koji sadrži lutein iz bioaktivnih biljnih ekstrakata. Preparat je obogaćen dodatkom taurina, citrusnih bioflavonoida i vitamina C , koji učestvuje u proizvodnji kolagena (strukturni protein koji se nalazi, između ostalog, u oku). Formula sadrži selen, koji je sastojak koji se bave zaštitom ćelija od oksidativnog oštećenja, i cink , u obliku koji se odlično resorbuje, aminokiselina helat Albion ® (cink bisglicinat), što doprinosi održavanju normalnog vida.

GLUCOSAMINE PLUS

PRESKOČITE PREPREKU

60 Kapsula
Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Dodatak prehrani u kapsulama, koji sadrži glukozamin sulfat, hondroitin sulfat i vitamin C.

Glukozamin plus sadrži hondroitin sulfat, glukozamin sulfat i vitamin C, koji podržava pravilnu proizvodnju kolagena kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje hrskavice i kostiju.

FORSEN Forte sa Melatoninom

30 kapsula

Dodatak prehrani

ZA LAKU NOĆ

Opis proizvoda

Forsen Forte je dodatak prehrani u obliku kapsula sa sastavom biljnih ekstrakata koji zajedno sa melatoninom blagotvorno utiču na proces uspavljivanja. Preparat je dodatno obogaćen magnezijumom i vitaminom B6, važnim kod umora i vitaminom B1 koji je blagotvoran za nervni sistem.

KOLONBIOTIC STOPPER

EFEKAT NA PRVU

10 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Hrana za specijalne medicinske svrhe koja sadrži 2 milijarde mliječno-kiselih bakterija L. rhamnosus GG i 5 milijardi kvasca S. boulardii i fruktooligosaharida.

· Akutna dijareja

· Putnička dijareja

· Antibiotska terapija

Svojstva, karakteristike i opravdanost upotrebe
Upotreba S. boulardii smanjuje trajanje akutne dijareje kod djece (2005 Jan;94(1)44-7) i odraslih (1990; 132 188–192; 2003 Aug;9(8)1832-3)

ELEKTRON ultra fast shot

PRIRODNA SNAGA ZA SAMOPOUZDANJE

1 bočica 60ml

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Erekton® Ultra Fast SHOT je inovativna formula dizajnirana za odrasle muškarce koja sadrži visoku dozu L-arginina i L-citrulina, kao i ekstrakt korejskog ginsenga, ekstrakt korijena Ashwagandha KSM-66, ekstrakt crnog bibera Bioperine®, pantotensku kiselinu, cink i selen. Tečni oblik proizvoda omogućava bržu apsorpciju sastojaka. Ginseng ima tonizirajuće dejstvo, protiv fizičkog i psihičkog umora. Ashwagandha ima tonik protiv umora i podržava opuštanje i mentalno blagostanje. Cink podržava normalne nivoe testosterona u krvi i doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji.

GOLD-VIT C 500 plus

NOVA GENERACIJA VITAMINA C!

30 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

NOVA GENERACIJA VITAMINA C

Gold-Vit C® 500 Forte je dodatak ishrani koji sadrži patentiranu formulu vitamina C nove generacije – PureWay-C®

Proizvod je kompleks mikrokapsula L-askorbinske kiseline i prirodnih biljnih voskova (metabolita masnih kiselina) obogaćenih citrusnim bioflavonoidima, koji podržavaju imuni sistem, i pogodan je za želudac.

ULGRIP Junior

Gripa, prehlada? Budite spremni!

10 vrećica

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Ulgrip™ Junior , zahvaljujući svojim sastojcima, pojačava imunitet organizma i ublažava iritaciju grla – kašalj, promuklost. Ovaj dodatak prehrani je u obliku ukusnog rastvorljivog praha koji se koristi za pripremu toplog napitka

Ulgrip™ Junior je specijalno dizajnirana kombinacija voća acerole u prahu visokog kvaliteta, sa standardizovanim sadržajem prirodnog vitamina C i meda; na bazi maline u prahu, te koncentrata crne ribizle i zove. Osim toga, preparat je dopunjen rutinom i odabranim ekstraktima lipe i kamilice.

KOLONBIOTIC Junior

EFEKAT NA PRVU

14 vrećica

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

KOLONBIOTIC ® Junior je sinbiotik za djecu, koji sadrži posebno odabrane kulture bakterije mliječne kiseline Lactobacillus rhamnosus GG, u izuzetno visokoj koncentraciji od čak 7 milijardi (7×10 9 CFU*). Osim toga, sadrži frukto-oligosaharide i Vitamin D koji pomaže u pravilnom funkcioniranju imunološkog sistema.

Bakterije mliječne kiseline su sojevi koji se prirodno pojavljuju u ljudskom mikrobiomu. Njihova pravilna proporcija jedan je od faktora mikrobiološke ravnoteže crijeva. Lactobacillus rhamnosus GG je siguran soj bakterija, široko testiran, i za odrasle i za djecu

GOLD-VIT D3 Baby

NAJSIGURNIJI D3 ZA NAŠU DJECU!

30 twist-off kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Gold-Vit® D3 Baby – dijetetska hrana za posebne medicinske svrhe. Preparat sadrži vitamin D, neophodan za pravilan rast i razvoj dječijih kostiju i mineralizaciju zuba. Nadalje, vitamin D pomaže u održavanju adekvatnog nivoa kalcija u krvotoku i potiče pravilnu apsorpciju/upotrebu kalcija i fosfora. Količine vitamina D proizvedene kao rezultat endogene sinteze su podvrgnute značajnim fluktuacijama u zavisnosti od izlaganja sunčevoj svetlosti; stoga je njegova dostupnost ograničena, posebno u jesen i zimu.

Albion helati

Albion aminokiselinski helati su prava revolucija u području probavljivosti minerala poput željeza, magnezija i kalcija.

Da bi se ovi spojevi asimilirali u svojim izvornim oblicima i izvršili svoju funkciju, mineralni jon koji nastaje kao rezultat disocijacije mineralnog jedinjenja pri kiseloj pH vrijednosti želučanog soka mora biti vezan za organske komponente. Ovaj proces se prirodno odvija u našem tijelu i naziva se helacija.

Čestice mineralnih aminokiselinskih helata su:

› potpuno apsorbibilne

› neutralne i hemijski stabilne (ne disociraju u ion)

› otporne na kiseli pH želuca

› pogodne za gastrointestinalni trakt, ne izazivaju iritaciju, što naše proizvode čini

maksimalno iskoristivim, sigurnim i efektivnim u ljudskom organizmu.

Albion aminokiselinski helati nastaju jedinstvenim procesom usljed kojeg nastaju spojevi koji lako prolaze kroz crijevni zid, čime se izbjegava narušavanje prirodne helacije, a samim tim osigurava izuzetna bioraspoloživost i daje tijelu odgovarajuću dozu mineralnog spoja.

Helat, kao neutralni kompleks, ne remeti mineralnu i jonsku ravnotežu u ćeliji. Nakon apsorpcije, u procesu hidrolize, helat se razlaže na glicin (aminokiselina koja je uključena, između ostalog, u sintezu proteina, metabolički ciklus nukleinskih kiselina ili neurotransmisiju) i elementarni magnezijum

Flow Caps Liquid Tehnology

Flow Caps tečne kapsule su najsavremenija tehnologija koja se koristi u doziranju (dostavljanju) lijekova ćelijama.

Oblik tečne kapsule garantuje brzu apsorpciju u organizmu,

održavajući visok kvalitet upotrebljenih sastojaka i sprječavajući oksidaciju aktivnih supstanci.

Flow Caps tehnologija obezbjeđuje:

› savršenu apsorpciju

› zaštitu sadržaja unutar kapsule

› siguran transport

› sprječavanje oksidacije supstance

› precizno doziranje

Pored toga, ove kapsule imaju patentirani sistem zatvaranja, koji dodatno štiti njihov sadržaj. Pelete sadržane u njima su inovativan i efikasan sistem transporta najvažnijih supstanci direktno do odredišta u tijelu.

Pureway-C

Najkorisniji i najbrže djelujući oblik vitamina C na tržištu dodataka prehrani.

Mikrokapsulirane PureWay-C® čestice imaju mnogo veći afinitet prema lipidnim strukturama ćelijskih membrana, te stoga mogu lakše i efikasnije prodrijeti u ćelije.

Naučna istraživanja su dokazala da PureWay-C:

  • ima strukturu mikrokapsula
  • ima odličnu apsorpciju u krvotok
  • djeluje kao antioksidans

Odlična apsorpcija PureWay-C u krvotok povezana je s izuzetno brzim prodiranjem masnih metabolita vitamina C kroz ćelijske membrane. Istraživanja su pokazala da se ovaj oblik vitamina C najbrže apsorbuje u ljudskim Th9 limfocitima (ćelije imunog sistema).

Antioksidativna moć PureWay-C i sposobnost neutralizacije slobodnih radikala su karakteristike koje razlikuju masne metabolite vitamina C od drugih oblika vitamina C. Obje ove sposobnosti su testirane u laboratoriji analizom stepena redukcije DPPH, koji je potvrdio efikasnost masnih metabolita vitamina C u borbi protiv slobodnih radikala.

Holin je prekursor acetilholina – neurotransmitera centralnog nervnog sistema, odgovornog za prenos signala u nervnom sistemu i mozgu. Dakle, utiče na procese razmišljanja, dugoročno pamćenje i koncentraciju.

AKER BioMarine

AKER BioMarine je simbol ukusa, tehnologije i biodostupnosti omega-3 masnih kiselina za 21. vijek.

Antarktičko krilo ulje sadržano u AKER BioMarine proizvodima osigurava lakšu apsorpciju zahvaljujući fosfolipidnom obliku omega-3 kiselina. Fosfolipidi su gradivni blokovi ćelijskih membrana, pa upotreba takve strukture olakšava kiselinama da uđu u ćelije.

Naučne prednosti ulja antarktičkog krila:

  • bogat izvor omega-3 masnih kiselina
  • sadržaj holina
  • odlična bioraspoloživost
  • bez zagađenja okeana i teških metala
  • podržava rad mozga i nervnog sistema, poboljšava vid
    Antarktički kril (Euphausia superba) živi i lovi se u najčistijim vodama Arktika i Antarktika na svijetu. Pluta u vodi cijeli život ne dodirujući dno okeana. Sve to čini ekstrahirano ulje bez kontaminacije