ispunjavamo najviše standarde

NAŠI PROIZVODI

Svi Olimp Labs proizvodi zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i zahtjeve za tržište farmaceutskih proizvoda i dijetetskih suplemenata.

Chela-Ferr Forte

JAKA KRV ZA NOVU ENERGIJU

ŽELJEZO NOVE GENERACIJE

30 kapsula, dodatak prehrani

CHELA-FERR ® FORTE je dodatak prehrani koji sadrži Ferrochel ® u obliku aminokiselinskog helata Albion ® (željezo bisglicinat), visoko probavljivog i dobro podnošljivog oblika željeza u naprednom kompleksu sa folnom kiselinom i vitaminima: C, B6,B12.

Željezo sadržano u CHELA-FERR ® FORTE ima:
• visoku bioraspoloživost
• siguran rad
• dobru podnošljivost, manje nuspojava, što je potvrđeno dugogodišnjim naučnim istraživanjima*
• aminokiselinski helat sa strukturom naučno potvrđenom I patentiranom FT-IR TRAACS® metodom
Osim toga, Ferrohel ® željezo ima:
• GRAS (Generally Recognized as Safe) certifikat koji je odobrila FDA
• pozitivno mišljenje EFSA (European Food Safety Authority)
Albion ® helat aminokiselina željeza je potpuno hipoalergen (US Patent br. 7,838,042), što je izuzetno važno sa stanovišta sigurnosti uzimanja preparata

Pravilna apsorpcija željeza iz gastrointestinalnog trakta i strogo kontrolisana distribucija u tijelu obezbeđuju se formiranim aminokiselinskim helatima ovog elementa, koje karakteriše izuzetno visoka bioraspoloživost i potpuna bezbjednost upotrebe.

 

 

 Sastojci

1 kapsula

 • željezo                               
 • folna kiselina**              
 • vitamin C                            
 • Vitamin B6                        
 • Vitamin B12                        

* NRV – referentna vrijednost nutrijenata.

** Preporučena doza za žene koje planiraju trudnoću, tokom trudnoće i dojenja 400 μg ili se određuje individualno nakon konsultacije sa lekarom.

 

Uslovi skladištenja : čuvati u suhim prostorijama, na sobnoj temperaturi, u dobro zatvorenim posudama. Čuvati van domašaja male dece

Naučna istraživanja su dokazala da:

 • željezo je nezaobilazna komponenta hema i željezo-sumpornih proteina koji prenose kiseonik u krv i mišićno tkivo
 • učestvuje u održavanju pravilnog energetskog metabolizma
 • igra bitnu ulogu u stvaranju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca
 • slično vitaminima C, B6, B12 i folnoj kiselini, odgovoran je za smanjenje umora i umora;
 • podržava funkcionisanje imunološkog sistema;
 • potreba organizma za željezom značajno raste u perimenstrualnom periodu, trudnoći i dojenju, povećanom fizičkom naporu;
 • vitamini B6 i B12 su uključeni u pravilnu proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, a važni su i za pravilno funkcionisanje nervnog i imunološkog sistema;
 • vitamin C olakšava apsorpciju ne-hem gvožđa
 • folna kiselina doprinosi pravilnom rastu tkiva majke tokom trudnoće i učestvuje u hematopoetskim procesima.

 

Aplikacija

Namjena : preparat je namijenjen za upotrebu kao dodatak prehrani za nadopunjavanje potreba za željezom (komponenta hemoglobina, koji je prijenosnik kisika u tijelu), folnom kiselinom i vitaminima B6, B12, koji učestvuju u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca i vitamin C koji olakšava apsorpciju nehemskog željeza. Posebno se preporučuje  osobama sa povećanom potrebom za gvožđem,  kao i trudnicama, koje planiraju trudnoću, dojenju i perimenstrualnom periodu, kao i osobama sa povećanom fizičkom aktivnošću, davaocima krvi, vegetarijancima (preparat bez kapsula).

Doziranje

Preporučena dnevna doza:  1 kapsula dnevno nakon obroka sa dosta vode ili na drugi način nakon konsultacije sa lekarom.

Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu za konzumaciju tokom dana.
Dodatak prehrani ne može se koristiti kao zamjena za raznovrsnu prehranu.
Preporučuje se uravnotežena prehrana i zdrav način života.

OLIMP LABS PROIZVODI

Svi Olimp Labs proizvodi zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i zahtjeve za tržište farmaceutskih proizvoda i dijetetskih suplemenata.

PROSTATAN

ZA PRAVE,
ODGOVORNE MUŠKARCE

60 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Prostatan je dodatak prehrani koji sadrži sastav biljnih ekstrakata (testerasta palma, sjemenke bundeve i kopriva) obogaćen likopenom
i cinkom u obliku Albion aminokiselina helat.

Naučna istraživanja su dokazala da:

- testerasta palma - učestvuje u održavanju pravilnih funkcija urinarnog trakta kod muškaraca;
- sjemenke bundeve i kopriva - doprinose održavanju normalnih funkcija prostate;
- cink - pomaže u održavanju odgovarajućeg nivoa testosterona u krvi.

KOLONBIOTIC 7GG

EFEKAT NA PRVU

10 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

KOLONBIOTIC 7 GG je dodatak prehrani koji sadrži odabrane kulture bakterija mliječne kiseline Lactobacillus rhamnosus GG, u izuzetno visokoj koncentraciji od čak 7 milijardi (7 × 10 9 CFU) i dodatno frukto-oligosaharide, koji su prirodni izvor energije za bakterije.
Lactobacillus rhamnosus GG je siguran i široko testiran soj, kako kod odraslih tako i kod djece. Probiotičke bakterije sadržane u KOLONBIOTIC 7 GG zaštićene su metodom mikrokapsuliranja. Fruktooligosaharidi, dobijeni enzimskom hidrolizom inulina cikorije izvor su energije za probiotske bakterije.

ARTHROBLOCK

SIGURAN KORAK BEZ BOLA

60 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

• Glukozamin sulfat i hondroitin sulfat - su jedinjenja koja se prirodno pojavljuju u ljudskom tijelu. Glukozamin je strukturna komponenta glikozaminoglikana - tvari koje su dio vezivnog tkiva.
• Hijaluronska kiselina - jedna je od glavnih komponenti vezivnog tkiva, uglavnom zglobnog tkiva
• Ekstrakt Boswellia serrata - sa 60% sadržaja bosvelne kiseline, podržava održavanje pokretljivosti zglobova;
• Ekstrakt korijena đumbira (Zingiber officinale L.) - doprinosi održavanju pokretljivosti zglobova
• Vitamin C - doprinosi pravilnoj proizvodnji kolagena kako bi se osiguralo pravilno funkcionisanje hrskavice i kostiju (za dozu od 2 kapsule dnevno);

FORSTRES

30 obloženih tableta

Dodatak prehrani

ZA DOBAR DAN

Opis proizvoda

Forstres™ je dodatak prehrani dostupan u obliku obloženih tableta; Sadrži kompoziciju pažljivo odabranih biljnih ekstrakata koji podržavaju organizam tokom stresnih situacija, kao i magnezijum i vitamin B6 za smanjenje umora i umora.

OSTEOBLOCK FORTE

ZDRAVE KOSTI ZA VITALNOST POKRETA

60 tableta

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Osteoblock ® Forte je dodatak prehrani koji sadrži inovativnu formulu visoko svarljivih minerala u obliku Albion ® aminokiselina helata (kalcij, cink, mangan), kao i vitamina D3 i K2 u obliku menaquinone-7(najbolja apsorpcija) - sastojci sa sinergističkim efektima, neophodni za održavanje zdravih kostiju.
Preparat je namijenjen: kao dopuna dnevnim potrebama sastojaka neophodnih tokom intenzivnog rasta, tokom trudnoće i laktacije, nakon preloma i povreda, kao i kod žena u menopauzi i starijih osoba, kod kojih procesi resorpcije kosti prevladavaju nad procesima formiranja kostiju.

LUTEINA BIO-KOMPLEKS

KRISTALNO JASNA SLIKA, UVIJEK

30 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Dodatak prehrani koji sadrži lutein iz bioaktivnih biljnih ekstrakata. Preparat je obogaćen dodatkom taurina, citrusnih bioflavonoida i vitamina C , koji učestvuje u proizvodnji kolagena (strukturni protein koji se nalazi, između ostalog, u oku). Formula sadrži selen, koji je sastojak koji se bave zaštitom ćelija od oksidativnog oštećenja, i cink , u obliku koji se odlično resorbuje, aminokiselina helat Albion ® (cink bisglicinat), što doprinosi održavanju normalnog vida.

GLUCOSAMINE PLUS

PRESKOČITE PREPREKU

60 Kapsula
Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Dodatak prehrani u kapsulama, koji sadrži glukozamin sulfat, hondroitin sulfat i vitamin C.

Glukozamin plus sadrži hondroitin sulfat, glukozamin sulfat i vitamin C, koji podržava pravilnu proizvodnju kolagena kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje hrskavice i kostiju.

FORSEN Forte sa Melatoninom

30 kapsula

Dodatak prehrani

ZA LAKU NOĆ

Opis proizvoda

Forsen Forte je dodatak prehrani u obliku kapsula sa sastavom biljnih ekstrakata koji zajedno sa melatoninom blagotvorno utiču na proces uspavljivanja. Preparat je dodatno obogaćen magnezijumom i vitaminom B6, važnim kod umora i vitaminom B1 koji je blagotvoran za nervni sistem.

KOLONBIOTIC STOPPER

EFEKAT NA PRVU

10 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Hrana za specijalne medicinske svrhe koja sadrži 2 milijarde mliječno-kiselih bakterija L. rhamnosus GG i 5 milijardi kvasca S. boulardii i fruktooligosaharida.

· Akutna dijareja

· Putnička dijareja

· Antibiotska terapija

Svojstva, karakteristike i opravdanost upotrebe
Upotreba S. boulardii smanjuje trajanje akutne dijareje kod djece (2005 Jan;94(1)44-7) i odraslih (1990; 132 188–192; 2003 Aug;9(8)1832-3)

ELEKTRON ultra fast shot

PRIRODNA SNAGA ZA SAMOPOUZDANJE

1 bočica 60ml

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Erekton® Ultra Fast SHOT je inovativna formula dizajnirana za odrasle muškarce koja sadrži visoku dozu L-arginina i L-citrulina, kao i ekstrakt korejskog ginsenga, ekstrakt korijena Ashwagandha KSM-66, ekstrakt crnog bibera Bioperine®, pantotensku kiselinu, cink i selen. Tečni oblik proizvoda omogućava bržu apsorpciju sastojaka. Ginseng ima tonizirajuće dejstvo, protiv fizičkog i psihičkog umora. Ashwagandha ima tonik protiv umora i podržava opuštanje i mentalno blagostanje. Cink podržava normalne nivoe testosterona u krvi i doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji.

GOLD-VIT C 500 plus

NOVA GENERACIJA VITAMINA C!

30 kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

NOVA GENERACIJA VITAMINA C

Gold-Vit C® 500 Forte je dodatak ishrani koji sadrži patentiranu formulu vitamina C nove generacije – PureWay-C®

Proizvod je kompleks mikrokapsula L-askorbinske kiseline i prirodnih biljnih voskova (metabolita masnih kiselina) obogaćenih citrusnim bioflavonoidima, koji podržavaju imuni sistem, i pogodan je za želudac.

ULGRIP Junior

Gripa, prehlada? Budite spremni!

10 vrećica

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Ulgrip™ Junior , zahvaljujući svojim sastojcima, pojačava imunitet organizma i ublažava iritaciju grla – kašalj, promuklost. Ovaj dodatak prehrani je u obliku ukusnog rastvorljivog praha koji se koristi za pripremu toplog napitka

Ulgrip™ Junior je specijalno dizajnirana kombinacija voća acerole u prahu visokog kvaliteta, sa standardizovanim sadržajem prirodnog vitamina C i meda; na bazi maline u prahu, te koncentrata crne ribizle i zove. Osim toga, preparat je dopunjen rutinom i odabranim ekstraktima lipe i kamilice.

KOLONBIOTIC Junior

EFEKAT NA PRVU

14 vrećica

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

KOLONBIOTIC ® Junior je sinbiotik za djecu, koji sadrži posebno odabrane kulture bakterije mliječne kiseline Lactobacillus rhamnosus GG, u izuzetno visokoj koncentraciji od čak 7 milijardi (7×10 9 CFU*). Osim toga, sadrži frukto-oligosaharide i Vitamin D koji pomaže u pravilnom funkcioniranju imunološkog sistema.

Bakterije mliječne kiseline su sojevi koji se prirodno pojavljuju u ljudskom mikrobiomu. Njihova pravilna proporcija jedan je od faktora mikrobiološke ravnoteže crijeva. Lactobacillus rhamnosus GG je siguran soj bakterija, široko testiran, i za odrasle i za djecu

GOLD-VIT D3 Baby

NAJSIGURNIJI D3 ZA NAŠU DJECU!

30 twist-off kapsula

Dodatak prehrani

Opis proizvoda

Gold-Vit® D3 Baby – dijetetska hrana za posebne medicinske svrhe. Preparat sadrži vitamin D, neophodan za pravilan rast i razvoj dječijih kostiju i mineralizaciju zuba. Nadalje, vitamin D pomaže u održavanju adekvatnog nivoa kalcija u krvotoku i potiče pravilnu apsorpciju/upotrebu kalcija i fosfora. Količine vitamina D proizvedene kao rezultat endogene sinteze su podvrgnute značajnim fluktuacijama u zavisnosti od izlaganja sunčevoj svetlosti; stoga je njegova dostupnost ograničena, posebno u jesen i zimu.