TEHNOLOGIJE KOJE KORISTIMO

Svi Olimp Labs proizvodi zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i zahtjeve za tržište farmaceutskih proizvoda i dijetetskih suplemenata.

Albion helati

Albion aminokiselinski helati su prava revolucija u području probavljivosti minerala poput željeza, magnezija i kalcija.

Da bi se ovi spojevi asimilirali u svojim izvornim oblicima i izvršili svoju funkciju, mineralni jon koji nastaje kao rezultat disocijacije mineralnog jedinjenja pri kiseloj pH vrijednosti želučanog soka mora biti vezan za organske komponente. Ovaj proces se prirodno odvija u našem tijelu i naziva se helacija.

Čestice mineralnih aminokiselinskih helata su:

› potpuno apsorbibilne

› neutralne i hemijski stabilne (ne disociraju u ion)

› otporne na kiseli pH želuca

› pogodne za gastrointestinalni trakt, ne izazivaju iritaciju, što naše proizvode čini

maksimalno iskoristivim, sigurnim i efektivnim u ljudskom organizmu.

Albion aminokiselinski helati nastaju jedinstvenim procesom usljed kojeg nastaju spojevi koji lako prolaze kroz crijevni zid, čime se izbjegava narušavanje prirodne helacije, a samim tim osigurava izuzetna bioraspoloživost i daje tijelu odgovarajuću dozu mineralnog spoja.

Helat, kao neutralni kompleks, ne remeti mineralnu i jonsku ravnotežu u ćeliji. Nakon apsorpcije, u procesu hidrolize, helat se razlaže na glicin (aminokiselina koja je uključena, između ostalog, u sintezu proteina, metabolički ciklus nukleinskih kiselina ili neurotransmisiju) i elementarni magnezijum

Flow Caps Liquid Tehnology

Flow Caps tečne kapsule su najsavremenija tehnologija koja se koristi u doziranju (dostavljanju) lijekova ćelijama.

Oblik tečne kapsule garantuje brzu apsorpciju u organizmu,

održavajući visok kvalitet upotrebljenih sastojaka i sprječavajući oksidaciju aktivnih supstanci.

Flow Caps tehnologija obezbjeđuje:

› savršenu apsorpciju

› zaštitu sadržaja unutar kapsule

› siguran transport

› sprječavanje oksidacije supstance

› precizno doziranje

Pored toga, ove kapsule imaju patentirani sistem zatvaranja, koji dodatno štiti njihov sadržaj. Pelete sadržane u njima su inovativan i efikasan sistem transporta najvažnijih supstanci direktno do odredišta u tijelu.

Pureway-C

Najkorisniji i najbrže djelujući oblik vitamina C na tržištu dodataka prehrani.

Mikrokapsulirane PureWay-C® čestice imaju mnogo veći afinitet prema lipidnim strukturama ćelijskih membrana, te stoga mogu lakše i efikasnije prodrijeti u ćelije.

Naučna istraživanja su dokazala da PureWay-C:

  • ima strukturu mikrokapsula
  • ima odličnu apsorpciju u krvotok
  • djeluje kao antioksidans

Odlična apsorpcija PureWay-C u krvotok povezana je s izuzetno brzim prodiranjem masnih metabolita vitamina C kroz ćelijske membrane. Istraživanja su pokazala da se ovaj oblik vitamina C najbrže apsorbuje u ljudskim Th9 limfocitima (ćelije imunog sistema).

Antioksidativna moć PureWay-C i sposobnost neutralizacije slobodnih radikala su karakteristike koje razlikuju masne metabolite vitamina C od drugih oblika vitamina C. Obje ove sposobnosti su testirane u laboratoriji analizom stepena redukcije DPPH, koji je potvrdio efikasnost masnih metabolita vitamina C u borbi protiv slobodnih radikala.

Holin je prekursor acetilholina – neurotransmitera centralnog nervnog sistema, odgovornog za prenos signala u nervnom sistemu i mozgu. Dakle, utiče na procese razmišljanja, dugoročno pamćenje i koncentraciju.

AKER BioMarine

AKER BioMarine je simbol ukusa, tehnologije i biodostupnosti omega-3 masnih kiselina za 21. vijek.

Antarktičko krilo ulje sadržano u AKER BioMarine proizvodima osigurava lakšu apsorpciju zahvaljujući fosfolipidnom obliku omega-3 kiselina. Fosfolipidi su gradivni blokovi ćelijskih membrana, pa upotreba takve strukture olakšava kiselinama da uđu u ćelije.

Naučne prednosti ulja antarktičkog krila:

  • bogat izvor omega-3 masnih kiselina
  • sadržaj holina
  • odlična bioraspoloživost
  • bez zagađenja okeana i teških metala
  • podržava rad mozga i nervnog sistema, poboljšava vid
    Antarktički kril (Euphausia superba) živi i lovi se u najčistijim vodama Arktika i Antarktika na svijetu. Pluta u vodi cijeli život ne dodirujući dno okeana. Sve to čini ekstrahirano ulje bez kontaminacije